utorok, januára 29, 2008

Držať nad vodou, kým zasa nechytí dych...

Sme tím. Skutočný. A v každej situácii - veselej, vážnej, ťažkej... (pracovnej i ľudskej). Je to úžasné. A je to fajn.

52:26= presná polovica. Vo vzťahu k ľuďom je to pomer dvoch generácií. Rodičia : deti, otec: dcéra... ale aj milenec : milenka... Kombinačné možnosti sú pestré. Kým nezáväzne ústne splietame možnosti, život plynie normálne. Ak sa však jedna možnosť dotkne tou rubovou stranou niekoho z našej blízkosti, niekoho z nášho tímu, nastáva náročná situácia - plynutie života treba na istý čas robiť pre jedného (jednu) z nás znesiteľným. Držať ho (ju) nad vodou. Kým zasa nechytí dych.

Trvá to už rok. 52-ročný zistil, že sa zaláskoval. Do 26-ročnej kolegyne. Klasický scenár: SMS-ky, telefonáty, skrývanie mobilu (ležérne a zároveň trápne vystavovanie toho druhého mobilu - akože nič sa nedeje), tvrdenie, že "neviem, čo sa to stalo, ľúbim ťa, ale chcem byť aj s ňou; nestojím o ňu, ale nedá mi pokoj; chcem žiť s vami (manželkou a synom);..."
Po roku na hojdačke s láskou, po spoločnom plese a nových vyznaniach, po tvrdeniach, že všetko je ako predtým, prišiel blesk z jasného neba: "Odchádzam! Plánujem budúcnosť, ale nie s tebou!"

Bol to dnes boľavý pohľad na kolegyninu tvár. Ale struna sa teplo zachvela, bzučiac - aj keď opatrne - nádejou, keď ticho povedala: "Všetci ma tak držíte. Ďakujem."
Držíme. Kým zasa nechytí normálny dych. Bez dospelého pubertiaka, ktorý vysadol na iný vlak... Sme predsa tím. A úžasný!

11 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Hmmm.... zivot pise tie najskutocnejsie pribehy... aj ked obcas pripominaju tisickrat obohranu platnu... ten sok, prekvapenie, bolest sa nikdy neobohraju...

Lev bez hrivy povedal(a)...

Mojou ulohou v minulosti bolo vysvetlovat mladym leviciam zalaskovanym do starych levov uz bez zubov, ze ich starym leviciam a mladym levicatam sa to urcite nebude pacit. Ani si neviete predstavit, ako efektivne som v nich dokazal vyvolavat pocit viny, az tak, ze to same balili... :-/

Silviah povedal(a)...

os, máš pravdu. Aj o tom je život.

lev, skoda, že si nebol poruke aj v tomto prípade...

murphy povedal(a)...

Blesk udiera niekedy aj spätne...
Keď 26 ročná dosiahne 35-tu, plná vitality sa môže podobnými slovami lúčiť s pubertiakom po šestdesiatke. Vtedy sa už ťažšie prestupuje ...

Silviah povedal(a)...

Hovorí sa tomu božie mlyny...
Ale mlieko zostane rozliate...
Akurát to už hádam bude prebolené.

femma povedal(a)...

joj, to je fajnovo napísané, aj keď smutná a vážna téma, ale vidím, že s vašou podporou to snáď prekoná ľahšie
tak ju držte!

Silviah povedal(a)...

snažíme sa...

Blueska povedal(a)...

Osudy sú často smutne pokrútené.
Teraz ma napadlo, že len keď u nás v práci prejdem jednu chodbu, nájdem taký labyrint vzťahov, až mi to pripadá nenormálne.

Silviah povedal(a)...

blu, trefné spojenie. labyrint vzťahov - čosi, v čom sa už ani nedá vyznať...

Coy povedal(a)...

Vztahy su nieco, o com nikdy nebudem moct povedat, ze som uz vsetko pocula alebo zazila. Vzdy pride nieco nove, i ked sa moze na zaciatku zdat, ze take uz bolo.
Je skvele ked dokazete drzat pri sebe, drzim vam palce :)

Silviah povedal(a)...

coy, ďakujeme. :-)