utorok, februára 10, 2009

Hrátky s vodou a snehom...

Letisko vo Viedni - lejak. Cesta do Bratislavy - lejak prechádzajúci do snehového dažďa a potom do snehovej chumelice. A zrazu je všetko biele. Cesta do Trnavy - chumelí sa chumelí, auto sa prediera v ťažkom snehu, až dorazí k dažďovej "bráne". Za mnou bielo, predo mnou voda. Zaujímavý úkaz. V tme neskorého večera je kontrast až neskutočný.
Dnešné ráno: záhrada zelená (skoro až dáva za pravdu wabtovi, ktorý mi písal o tom, že sa už chystá sadiť papriku). Cesta do Bratislavy - slnko mi dôrazne dáva najavo, že som si mala tie slnečné okuliare vziať. Z rádia znie čosi o oblačnosti a popoludňajšom snežení. Reálne to tak nevyzerá, no v súvislosti s predvčerajškom by ma to neprekvapilo. Tenisky na nohách môjho syna sa zľakli.
Popoludnie (už v Trnave) - vychádzam od kaderníčky. Svet je zasa husto biely. Do auta - vystúpiac z autobusu z Bratislavy - náhlivo sadá môj syn. Tenisky odušu plačú. A nohy v nich sú mokré. Auto sa prediera ťažkým snehom a ja si hovorím: Možno ma o týždeň privíta v Rusku jar.

5 komentárov:

w-abt povedal(a)...

Tak na chvíľu doma... Počasie pripomína apríl, ale našťastie je ešte len február, ja verím na apríl.. o paprike, som sa asi zle vyjadril - koncom februára vysievam doma a vyhrievam nad radiátorom na 30°C. :)

Silviah povedal(a)...

:-)
Bolo mi to divné - o tých paprikách, ale teraz už rozumiem. :-)

mia povedal(a)...

nuž, v niektorých oblastiach je teplo,takmer na rozkvitanie, u nás na východe je chlad a zima...(to bude asi tým, že sme bližšie k Rosii :)
vítaj...iste máš radosť z domova :)

Silviah povedal(a)...

mia, vychutnávam si to. Do zásoby. :-)

germa povedal(a)...

Silviah, myslím že v Rusii si na jar ešte poriadne dlho počkáš! Vyderžaj! ;)