utorok, marca 24, 2009

Autá, jamy a chodci...

Autá v Kaluge dostávajú zabrať.
- U nás sa hovorí, že v autoškole neučia jazdiť, ale obchádzať
jamy -, povedal mi Sergej, keď som, v riadnej hustote premávky
obchádzajúc jednu jamu, takmer vhupla do ďalšej.
- Vás tu zapíšu onedlho do pamätnej knihy -, skonštatovala Marika, keď som ako slušný šofér dávala prednosť chodcom na prechodoch.
- V médiách denne upozorňujú, že za nedanie prednosti chodcom na prechode sa výrazne zvýšili pokuty. Nemyslím si, že je to dobre. Mali by najprv šoférom slušne dohovoriť a vysvetliť im, že ohrozujú životy, - predniesol Sergej. (Skoro mi padla sánka...)
Dnes ráno som zastala pred prechodom pre chodcov a s úsmevom rukou naznačila čakajúcej starenke, že môže prejsť. Neveriacky na mňa pozerala. Keď však moje auto zanovito stálo, náhlivo vošla na cestu a prežehnávajúc sa takmer upaľovala (primerane k veku) na druhú stranu. Výraz jej tváre bol neopísateľný. Asi ma mala za neznaboha...
Aj šoféri dostávajú v Kaluge zabrať.
:-)

9 komentárov:

w-abt povedal(a)...

tak, tak, hlavne si zachovať šoférsku tvár... tých jám u nás našťastie nie je veľa, ale jednu cestu mám zmapovanú, tam ich je najmenej 10 na kilometer :)

Silviah povedal(a)...

:-)Dobrý tréning...

Anonymný povedal(a)...

jaj Silviah, uz si jazdila vo Francuzsku?! odporucam, tiez su tu cesty na zaplakanie, jednej jame sa vyhnes a do dalsich troch tym zakonite vhupnes, dokonca mame jednu cestu, kde sa neodporuca jazdit vo vysokom stadiu tehotenstva- hrozi spustenie porodnych kontrakcii :D a nasledne predcasny porod :) ja som dokonca rafla gumu, ked som vbehla do jedneho "maskovaneho" vymolu hlbokeho ako jarok a to uprostred cesty ;) no a prechody pre chodcov, tu je to opacne, prechadza sa zasadne na cervenu a ked trubnem, tak este na mna pozeraju, ze ako si to dovolujem!!! takze tak ;)

Silviah povedal(a)...

To by som si veru nebola myslela - teda tie jamové cesty vo Fracúzsku. Tam som jazdila len po diaľnici. Jamy tam síce neboli, ale vzhľadom k dovolenkovej sezóne asi najväčšia zácpa, akú som kedy v živote zažila. 50 km sme išli 5 hodín. Neuveriteľné.
Takže - vyzerá to, že Rusko má konkurenciu... :-)

mia povedal(a)...

to akoby si opisovala cestu v našej dedine...
nuž, východ je východ...proste VÝCHOD

Silviah povedal(a)...

.-)
mia, už som myslela, že si sa stratila...

mia povedal(a)...

ale kdeže... :)
to bolo len také malé, trochu bezkomentové intermezzo... asi nedostatok optimizmu..alebo inak povedané ,,vyhorenie rozumných myšlienok".. :)

germa povedal(a)...

takéto cesty máme aj tu :( Našťastie nešoférujem.

Silviah povedal(a)...

germa, nechce sa mi ani veriť, že ešte niekde existuje čosi také. :-)