štvrtok, októbra 21, 2010

Zdravstvuj, Steinway!

Koncertná sála sa zapĺňa, na scéne tróni veľké, krásne ligotavé krídlo. V pozadí nad ním premietacie plátno.
Šarmantná moderátorka v mladšom strednom veku s úsmevom a až skoro s pátosom víta všetkých, ktorí prišli privítať nového „člena“ Kalužskej filharmónie – klavír značky Steinway, jednej z najrenomovanejších na svete.
Na scéne zástupkyňa firmy Steinway, minister kultúry Kalužskej oblasti, klavírni virtuózi – mladulinkí, mladí i starší, klavírne kvarteto, balet skupiny Credo a dievčatá z Kalužskej tanečnej školy a v hľadisku diváci všetkých vekových kategórií vytvorili pre nového „kráľa“ koncertov v Kaluge radostné a dôstojné „Zdravstvuj“.
Tí, ktorí si ešte pamätáte azbuku, to môžete vyčítať i z fotografie.

Život vdýchol ako prvý novučičkému „Steinwayu“ sám pán minister. Je predsa muzikant a skladateľ, tak sa nedal zahanbiť. A zožal za to poctivý potlesk obecenstva.

Z krídla pre absolútnych profesionálov mala česť potešiť sa aj drobnučká Varvara, žiačka 1. ročníka moskovského konzervatória. Hrala vynikajúco.

Pán profesor vyludzoval rezké melódie, sprevádzajúce roztancované dievčatká pri ich „gymnastike“.

Už teraz sa teším na koncert filharmónie, na ktorom bude krásavec Steinwey hrať sólo. Milujem Čajkovského Klavírny koncert b-moll. Možno budem mať šťastie a kým sme ešte v Kaluge, podarí sa mi ho v podaní Steinwaya zažiť.

4 komentáre:

w-abt povedal(a)...

Držím palce, aby si sa Čajkovského dočkala.

Silviah povedal(a)...

:-)
Ďakujem.

mia povedal(a)...

tá dievčička je rozkošná.. vždy dojímajú takíto malí oduševnení umelci, z ktorých možno raz budú veľkí oduševnení umelci... :)

Silviah povedal(a)...

Bola ako malá dáma. Po odohraní mala veľký aplaus a klaňala sa ako skúsený profesionál. S úsmevom, no pokojne, dôstojne.