pondelok, apríla 10, 2006

Nové stopy v pamäti

Studené počasie, útulný dom priateľov, ktorí nás na tri dni patriace oslavám životného jubilea pritúlili, moderný komplex technickej dokonalosti - výstavisko - v umelo - ľudskou rukou - vytvorenej prírodnej scenérii, krásne historické cisárske mestečko, príjemní noví ľudia, ktorých sme spoznali pri otvorení novej kuchyne v jednej reštaurácii.
A potom už spoločensky pripravené prostredie pre oficiálne gratulácie, ktoré sa pri dobrom jedle, hudbe (reprodukovanej aj harmonikovej), rozvinuli do večera spomienok, smiechu, spevu a tanca. A ešte stretnutia s ďalšími, ktorí boli doteraz neznámi. Sú súčaťou iných okruhov našich priateľov. Na tomto večere sa tie okruhy stretli a pretli. A bolo to super.
Spoznávať nové miesta a najmä nových ľudí je nemenne fascinujúce a zaujímavé. (Aj keď vám do toho fúka vietor a pri výstupe na vysokú vežu svaly chvíľami odmietajú poslušnosť.)

4 komentáre:

w-abt povedal(a)...

Stretnutie a pretnutie okruhov je zážitok.
Silvia, trochu od veci, keby si fotila, tak by to bolo najčastejšie v prítmí a hľadala by si tiene s malými odleskami svetiel. Samozrejme čiernobielo... A možno sa mýlim.

Silviah povedal(a)...

Nerozumiem.
Fotím rada, veľa a svetlo dominuje.

w-abt povedal(a)...

Fotografovanie som použil len ako podobenstvo k písaniu, kde používaš náznaky niečoho, a málokedy dopovieš všetko. Nemám nič proti tomu, je to tvoj štýl a je zaujímavý. Toto len na vysvetlenie. ... Uvidíme aj nejaké tvoje foto?

Silviah povedal(a)...

Je to naozaj len štýl. Vysvietenie podstaty. Omáčka okolo je pre dychtivých diskutérov. Na veci nič nemení.
Fotografie sú pre mňa a najbližších. Sú príliš konkrétne.
A ešte k tej oslave: bola zábavná, spoznali sme nových ľudí a videli ďalšie pekné miesta. Nič bombastické, len pár ďalších príjemných dní. Ale práve to si cením. Že to pekné je súčasťou môjho bežného života.