piatok, novembra 09, 2007

Príjemné prekvapenie

Usmoklený podvečer - vlastne v tomto ročnom období už večer. Všetky smery do nášho mesta sú ucpané. Dlhé hady sa však hýbu. Podstatne plynulejšie ako obvykle. Normálne to pridáva na dobrej nálade. Blížim sa ku križovatke... Neuveriteľné! Vo svetle lámp sa mi zazdalo, že vidím zelenú vestu. A na druhej strane tiež! Neveriacky dvíham oči k ešte vzdialeným semaforom. Sú zapnuté. Autá však disciplinovane rešpektujú naskakujúcu oranžovú, nevchádzajú do križovatky, keď je zrejmé, že by v nej mohli zostať "trčať". Z oblúka na chodníku červená zástavka v ruke dopravného policajta usmerňuje prípadných nedočkavcov.
Prechádzam križovatkou relatívne plynulo a s dobrým pocitom. Po pár desiatkach metrov sa pomaly - v dlhom rade - blížim ku kruhovému objazdu. Už z diaľky vidím, že autá nevbiehajú doň chaoticky systémom "kto z koho“, ale veľmi plynulo, povedala by som, že až pohodovo. Dôvod? Dvaja policajti regulujú dopravu na "kruháči". Dobrá vôľa mi stúpa. Zácpy sú a ešte dlho budú v Trnave nekonečné, no s pomocou dopravnej polície dnes večer križovatky fungovali najlepšie, ako je za daných podmienok možné.
Za pokojnú profesionalitu si všetci, ktorí tam ešte aj teraz strážia bezpečnosť vodičov i chodcov, zaslúžia uznanie.

6 komentárov:

w-abt povedal(a)...

Včera aj dnes ráno bola Trnava plná. Dnes som radšej išiel okľukou cez Dolnú Krupú.. V čase rannej a poobedňajšej špičky by mali byť dopraváci na križovatkách.

Silviah povedal(a)...

Áno wabt, máš pravdu. Včerajší večer bol toho dôkazom.

femma povedal(a)...

...ako málo niekedy stačí, aby sa nám trochu ľahšie žilo - len prečo to funguje len niekedy?

Silviah povedal(a)...

To vážne neviem, femma. (Žeby dopraváci čítali blogy a občas nám chceli urobiť radosť? ) :-)

femma povedal(a)...

vieš, že ma to tiež napadlo - možno si sa svojim postom zaslúžila o výrazné zníženie nehodovosti vo vašom regióne :-))))

falosnica povedal(a)...

tak pani policajti boli uzotocni..konecne pomahaju ludom lepsie zit:)