pondelok, júna 12, 2006

Vychutnať dosýta...

Ako sa to čato hovorieva? ´Čoho je málo, to si viac vážiš.´ Fakt - a ešte by sa žiadalo dodať: ´Ak sa Ti podarí k tomu dostať, vychutnaj si to dosýta´.(Dosýta by však mohlo znamenať, že sa aj prejeme.)
Dosýta-nedosýta, my sme si včerajší teplý deň vychutnali viac ako dosýta a zatiaľ nemáme pocit prejedenia.
Už ranné slnko cez spálňové okno hlásilo, že na omšu sa ide v ľahkom oblečení. Dopoludnie volalo do bazéna. Mohli sme podľahnúť tomu vábiacemu volaniu bez výčitiek svedomia, pretože obed nám zostal zo sobotňajšej grilovačky. Stačilo rozložiť oheň a mäso v lahodnom "páci" sa premenilo na delikatesu. Mňam. A v záhrade chutilo ešte viac ako predchádzajúci večer v jedálni, ktorá nám a našim hosťom poskytla útočisko pred oplašeným studeným vetrom.
Slnko v letnom imidži ani náhodou nehodlalo prepustiť nás zo svojho vplyvu (my sme ani nemali v úmysle ujsť mu). Chlapci si vyhradili priestor pre priateľky, my dvaja sme rozdelili popoludnie na "spolu" a "samostatne". To "spolu" znamenalo výlet do horskej zelene a obohatenie našej čajovej zásobárne o voňajúcu materinu dúšku. Potom ešte studená kofola v dedinskej krčme, výborná zmzlina na križovatke v ďalšej dedine a už prišlo to "samostatne": pánska jazda na ryby. Veľmi nebrali, no náš mladší zachránil rybársku reputáciu akurátnym kaprom (už pravidelne býva najúspešnejší).
Moje "samostatne" bolo trochu prozaickejšie - bolo teplo, prádlo schlo v záhrade rýchle, takže som sa dala do žehlenia. Spoločnosť mi robili futbalisti Portugalska a Angoly (samozrejme cez televíznu obrazovku). Zaujímavá minulosť týchto dvoch sympatických tímov: malá koloniálna veľmoc a obrovská bohatá poslušná kolónia - dodávali tomuto zápasu zvláštne korenie. Skončilo sa to víťazstvom mojich favoritov (aj keď tesne). Druhý polčas už bol opäť v znamení "spolu".
Prečo som vlastne dovolila nazrieť všetkým, čo čítavajú môj blog, tak podrobne do našej letnej nedele? Bude to asi tým, že opojného pokoja prýštiaceho z lásky a radosti sa nikdy nenabažím dosýta. Aj keď ma ním život obdarúva zo všetkých strán.
Nikdy zaň neprestanem ďakovať.

8 komentárov:

Nick povedal(a)...

Preboha futbal :)

Anonymný povedal(a)...

vidím, že sme v nedeľu mali rovnaké pocity.

Silviah povedal(a)...

nick, prečo Ťa futbal šokuje? Každý máme nejakú zábavu. A tie moje sú zo šitokého spektra. Vrátane futbalu - toho vrcholového. :-)
germa, ty si pohodový parťák. :-)

Jara Hribiková povedal(a)...

silviah,
je to pocit, keď sa nemusíš za ničím ponáhľať a žiješ život v tomto okamihu... "pravý život"

Anonymný povedal(a)...

silvia, je fajn, že nám dovolíš tak trochu ,,kľúčovou dierkou" nakuknúť do tvojho kráľovstva..a uvedomiť si, že také malé šťastíčka, kedy sa vlastne nič svetoborné neudeje, sú základom nášho života :)
len si to musíme v pravú chvíľu uvedomiť..

w-abt povedal(a)...

silvia, ja by som si dal radšej pivo, keby mal kto sedieť za volantom... A namiesto futbalu nejaký dobrý film. Len kde ho vziať?

Silviah povedal(a)...

bubu, žiť v tomto okamihu - viac niet ani čo dodať.
mia, Ty to potvrdzuješ.
wabt, Tvoje pivo a dobrý film detto.

Anonymný povedal(a)...

learn about our first blog -

[url=http://trailfire.com/lexapro] does lexapro cause weight gain [/url]

http://trailfire.com/lexapro
[url=http://trailfire.com/lexapro] health lexapro medication [/url]