utorok, apríla 10, 2007

Veľkonočný pondelok a prvosienky

Slnkom prežiarená divočina krížená civilizáciou ponúkala posledné iskrivé hlavičky prvosienok. Voňali, predvádzali sa a lákali. Na strmých brehoch krivolakého potoka boli najkrajšie. Nežná košatá krása sa roztopašne a sebavedome usmievala, bezstarostne lákajúc potencionálnych zberačov. ´Isto sa nikto nebude unúvať cez vodu pod padajúci hrubý kmeň´... Prerátali sa! S dvojsekundovou predstavou voľného pádu do potoka, mokrými teniskami, s popichanou doškriabanou rukou, ale dostala som sa k nim! Tri najkrajšie som nechala ďalej strážiť vodníkov posed, ostatné našli dočasný útulok vo voňavom zlate, ktorého bol plný prútený košík.
Čaje z vlastnoručne nazbieraných byliniek roky rokúce prinášajú za zimných večerov a skorých rán do nášho domu vôňu sviežich slnečných horských lúk a čistiniek.

8 komentárov:

w-abt povedal(a)...

Archimedes by zvolal Heuréka! Čaje z byliniek, to je spojenie príjemného s užitočným. Slnkom prežiarená divočina... to znie dobrodružne. Silvia, vitaj opäť doma..

Silviah povedal(a)...

:-) Ďakujem, wabt.

Anonymný povedal(a)...

silvia, pekné na prvý pohľad..všetko ..i článok :)

Silviah povedal(a)...

mia, .-)

motýľ povedal(a)...

pekny jarny zazitok, pekny jarny post :))

Silviah povedal(a)...

Ďakujem, motýľ. :-)

svetielkujúca povedal(a)...

pekne, páčilo sa:), fhoci mne už len pri pomyslení na veľkonočný pondelok husia koža naskakuje:))))

Lilith povedal(a)...

Jeej dalsi cloviecik co zbiera liecivky :-) Aj ja som bola prvosienkovat, a uz aj bolhojovat a fialkovat a plucnikovat...