utorok, novembra 04, 2008

Kuracá polévka kontra kmínovica...

Raz mi kolegyňa (žiaľ, už nebohá) - fantastická žena s neutíchajúcim zmyslom pre humor - povedala skutočnú životnú "etudu":
Riaditeľ školy, v ktorej učila, sa zahľadel do novej, síce mladej, ale nie veľmi pohľadnej kolegyne. Všetci nechápavo krútili hlavami. Eržika (tak sa moja kolegyňa volala), keďže nikdy nemala problém ísť na veci priamo, mu povedala: "Milan, já ci nerozumím! Máš doma takú peknú a inteligentnú ženu. Čo, preboha, na tejto špate vidzíš?" "Víš, Eržika", odpovedal on, "ked máš doma každý den kuracú polévku, občas ci aj kmínovica zachucí!"
K tomu nárečiu musím povedať, že obaja, samozrejme, excelentne ovládali spisovný jazyk, no v súkromnej konverzácii citlivého charakteru prechádzali automaticky k "rodnému - jako nám huba naróstla".

11 komentárov:

w-abt povedal(a)...

a ešte keby vedel pán ráditel, ako chutí taká správna cesnačka, to by nechal kmínovicu kmínovicou a podľa vône by šiel za cesnakovým pachom... :)

Coy povedal(a)...

...a ja som si dnes zasa objednala kuraciu :) Chce to obcas zmenu, to je pravda.

ostrovanka povedal(a)...

Eržika musela byť super :)))

Silviah povedal(a)...

To teda bola. Úžasná žena.

femma povedal(a)...

no,z povedaného je mi jasné aká je žena typu kuracá polévka, aj kmínovicu si viem predstaviť, ale ...wabt, cesnačka?...nepredstavíš nám ju?:-)))

ostrovanka povedal(a)...

femma :)))

w-abt povedal(a)...

femma, cesnačku ti urobia všade, ale najlepšia je v Roháčoch v chate pri Tatliakovom jazere a tiež v Smolenicich v pizerii... :)

Silviah povedal(a)...

:-) femma, dobrá otázka.
wabt, to ako si mal na mysli nejaké typy žien, ktoré je možné "pripraviť" v zariadeniach v Roháčoch a v Smoleniciach? :-)

w-abt povedal(a)...

áno silvia, ale hovorí sa, že na hlúpu otázku patrí hlúpa odpoveď...

femma povedal(a)...

wabt,????

w-abt povedal(a)...

femma !!!