štvrtok, septembra 07, 2006

A máme...

...jarmok. Tradičný - predjesenný, tradične pohyblivo septembrový.
Rozkopané historické centrum (všetci svorne nadávame na primátora) zrazu rozkopané nie je. Ale s prácami sa vraj bude po jarmoku pokračovať (rozkopané zakopali a po jarmoku znovu vykopú). Zrejme nájomné za stánky bude dostatočne vysoké na pokrytie výdavkov za opakovanie výkopov (nie futbalových - v jarmočnú sobotu budú naši bílí andely hrať na vlastnom štadióne bez divákov). :-(
Mesto je ale navonok zázračne zasa O.K. Stánky pekné, drevené, ako perníkové chalúpky. A majú v nich všeličo. Pekné aj dobré (informovali ma kolegyne). Mňa však láka von neodolateľná vôňa cukrovej vaty, ktorá mi pozitívne dráždi nozdry cez otvorené okno našej kancelárie. Od nepamäti - nepamätných rokov môjho najdetskejšieho detstva - ju zbožňujem. Ale už asi naozaj starnem. Túžbu po mojej skoro najobľúbenejšej maškrte úspešne brzdí - lenivosť.
Fakt som si ju nakoniec ani neišla kúpiť. Možno zajtra (ale to tam bude strááášne veľa ľudí) a možno až v sobotu - keď bude spoločensky nevyhnutné ísť do jarmočných ulíc s našou očakávanou návštevou.
Vivat jarmok! Vivat pojarmočné znovurozkopané centrum! Vivat primátor, ak sa to všetko potom stihne do Vianoc!

6 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

silviah, tak ty si z Tŕnavy??? a ja (neviem prečo) že echt Stredoslovenka kdesi od Bystrice či z Liptova...

Silviah povedal(a)...

:-) To tá moja rýdza slovenčina. (Nielen písaná...) .-)))

w-abt povedal(a)...

Pekne si to opísala... Vlani som sa tam zastavil na Vianočných trhoch a nebolo to príliš vábne, v čľapkanici... Tipoval by som, že rýdzu slovenčinu si silviah priniesla z Oravy...

Silviah povedal(a)...

wabt, kde by som sa na Orave vzala? Ten pekný kraj poznám iba z dovoleniek.

w-abt povedal(a)...

silvia, len preto, že niektoré tvoje básne mi pripomenuli Hviezdoslava... A odkiaľ máš rýzdu slovenčinu? Z Trnavy určite nie. No né?

Silviah povedal(a)...

Vo všetkých školách sa predsa hovorí spisovne (dokonca už v jasličkách a v materskej škole). .-)