pondelok, marca 02, 2009

Výstava kvetov





Sneží, no teplota je len čosi málo pod nulou, tak sa na cestách tvorí blato a „vďaka“ nespočetným jamám plným špinavej vody autá menia farbu a chodci sú permanentne vystavení riziku nechutnej sprchy. Čo s takým popoludním?
V miestom záhradnom centre je už niekoľko dní výstava kvetov. Niet nad čím uvažovať. Ideme. Parkujeme pred rozľahlou budovou, čiastočne na zbytkoch snehu, čiastočne vo vode. Papiere formátu A4 pripnuté na plote nás rukou napísanou informáciou posielajú od hlavného vchodu za roh ulice – tam je vstup do výstavnej haly. Vstupné – 50 rubľov na osobu. Pri vchode predaj héliom plnených balónov. Jasné, že farebná „nádhera“ sa v mihu vznášala priviazaná na ruke malého syna našich priateľov. Potom už sme vnímali pestrofarebné aranžmá mierne odkvitajúcich výsledkov práce rúk kalužských záhradníkov. Zaujala nás vkusne (aj keď ničím mimoriadnym sa nevyznačujúc) naaranžovaná veľká váza. Trošku gýčovo pôsobilo kvetinové zátišie s lavičkou, kde sa návštevníci výstavy hojne fotografovali (my tiež). Kvetinové "kútiky" oživoval pre mňa nevídaný párik sliepky a kohúta drobného vzrastu, s huňatým bielym perím pripomínajúcim kožušinu. K tomu ešte dva veľké zajace, tri sovy, krásny sokol a dva pávy (tiež párik). V predajnom kútiku sme si chceli kúpiť kvety do bytu. Chceli. Výber slabý, ceny vyššie ako na Slovensku (a to už je čo povedať). Takže nič.
Celkový dojem rozpačitý...
Deň sme však zakončili príjemne – na výbornej večeri u priateľov. Jedáleň zdobil pekný cyklámen, kúpený v predajnej časti záhradného centra.
Skoro by som zabudla: do výstavnej siene prišla aj nevesta. Pravdepodobne odfotiť sa. Tak sme ju odfotili aj my (neprotestovala).

6 komentárov:

mia povedal(a)...

asi to robí výnimočnosť toho dňa, ale nevesty sú rovnako pekné v každom kúte sveta :)
i táto, aj keď v jej tvári si práve(asi nečakane) zachytila výraz ,,neverím vlastným očiam"...

w-abt povedal(a)...

Hlásim sa ako druhý skalný čitateľ :) zaujali ma aj fotky, okrem sliepok, skôr tá nevesta a naaranžovaná váza, ale chýba mi tam vaša fotka na zázračnej lavičke :)

Vstupné sa mi zdalo byť vysoké, ale keď sa mi podarilo nájsť kurz rubľa (ten banky tak bežne neuvádzajú), nebolo to príliš, asi jedno euro.

To parkovisko si viem živo predstaviť, nie je tak veľmi vzdialené niektorým našim realitám :)

Z viacerých tvojich reportáží z krajiny, kde včera znamená zajtra, alebo naopak, plynie veľká spokojnosť s jedlom, až na jednu moskovsko-gumovú výnimku :)

Vďaka za zaujímavé postrehy zo "všedného" Ruska......

Silviah povedal(a)...

mia, wabt (moji skalní), je to tu naozaj pestrá paleta... :-)
mia, máš pravdu, niečo nebolo tak, ako nevesta pôvodne chcela. Vidieť to aj na geste svadobného hosťa v poyadí.
wabt, mne sa tie sliepky páčili (dokonca mi napadla kacírska myšlienka, keď som ich fotila - ´čoby to urobilo, keby som tú fotku aj s prilehavým názvom uverejnila na nejakom bilboarde?´
Názov by bol "Paralela". (A možno iba ja by som vedela, že ide o paralelu s pánmi tvorstva v krajine.) Ten kohút sa totiž stále pyšne pozeral dookola a sliepočka hanblivo skláňala krásnu hlávku a zobkala, zobkala, zobkala...

germa povedal(a)...

kvety sú moja slabosť a verím, že tá výstava bola pekná.

Silviah povedal(a)...

germa, pekná. Ale nič viac.
Zmysel pre detaily je v týchto končinách totálne nedostatkový tovar.

Anonymný povedal(a)...

tak som dobehla zameskane ;) v Rusku som este nebola a tak je zajimave citat z prvej ruky a navyse o beznom zivote, ktory sa na dovolenkach neda zazit, kedze sme obklopeni len tym pozlatkom :)