streda, augusta 05, 2009

Vodná lavína

Parkujem. Okná auta nepriedušne zavaľuje voda. Valí sa a valí... Okolité domy vyzerajú, akoby sa roztápali. Úžasný námet pre maliara. Vystúpiť? Ani náhodou! Aj keby som sa odvážne rozhodla obetovať pohodlie suchého oblečenia a účes držiaci ešte od piatku (od kaderníčky na Slovensku), zákon prírody nepovolí. Z neba sa rútiaca vodná lavína pevne tlačí na dvere.
10 či 15 minút som teda prečkala v „tichu“ auta, relaxačne vnímajúc hukot vody, ktorá na mňa „nedočiahla“... Z nákupnej tašky mi rozvoniaval teplý piroh. Kým lejak skončil, celkom vychladol.
Dnes je nebo opäť modré a horúce letné počasie pokračuje. Aj tu v Kaluge.

6 komentárov:

mia povedal(a)...

a voda sa valí a valí...
v niektorých momentoch je to námet pre maliara, v iných skazonosná spúšť (čarovná i nemilostrdná nevyspytateľnosť prírody)

ja by som asi nevydržala a k tej relaxpohode by som ten piroh schrúmala.. :)

Silviah povedal(a)...

.-)
mia, bol hlboko v taške...

w-abt povedal(a)...

Chcel som povedať to isté, že škoda bolo nechať ten piroh vychladnúť :) Ale nielen v Kaluge, aj tu včera preletela taká búrka, chvíľami aj s ľadovými krúpami, našťastie iba sem-tam. Dnes môžeme ísť urobiť inventúru do záhrady... A ešte, rádioaparát si v aute nespustila? Bála si sa bleskov, alebo v tom hluku by si si hudbu, či "razgavarivanje" nevychutnala?

Silviah povedal(a)...

wabt, vychutnávala som si pohodu "uprostred hučiacej vody".
:-)

ostrovanka povedal(a)...

napadlo mi presne to iste, co mii" preco si ho nezjedla?

Silviah povedal(a)...

:-) Bol hlboko v taške...